Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 292 на

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 292 на
Коментари Харесай

Актуална COVID обстановка в Ямболско

" Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 292 на 100 хиляди души население, което остава над междинната за страната - 228 на 100 хиляди души.

От седмица в региона се следи трайна наклонност на по-малко новозаболели ", заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева. 

Най-висока все още остава заболеваемостта в община Ямбол - 307 на 100 хиляди души, а най-ниска е в община Болярово - 58 на 100 хиляди души. Новите случаи за последното денонощие в региона са 24.

Активните носители на инфекцията са 818, като от тях 16 са приети в болница - 11 в държавната болница " Св. Пантелеймон " в Ямбол и петима в лечебни заведения отвън региона.

Няма нуждаещи се от интензивно лекуване. Под карантина като контактни са сложени 113 души. Към днешна дата, според заповед на здравния министър, в региона продължава да е в действие наложителното носене на маски в лечебни заведения, обществени домове, аптеки, оптики и градски превоз, сподели още шефът на РЗИ – Ямбол. 

Продължават визитите на мобилни кабинети на РЗИ в дребните и отдалечени обитаеми места. В тях, с изключение на имунизация против ковид, се прави и гратис тестване. До края на седмицата ще бъдат посетени селата Златари, Гълъбинци, Воден и град Болярово.

Безплатно проучване за COVID-19 се прави и в здравната ревизия, след ориентиране от персоналните лекари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР