Двуместният модел Rasa тежи едва 580 кг и може да

...
Двуместният модел Rasa тежи едва 580 кг и може да
Коментари Харесай

Уелсци се хвалят с уникален автомобил на водород

Двуместният модел Rasa тежи едвам 580 кг и може да измине 480 км с едно зареждане

Уелската компания Riversimple проектира и сътвори концептуален модел на водороден автомобил. На двуместния модела Rasa му трябват единствено 1,5 кг водород, с цел да измине 480 км. Компанията, основана едвам през 2016 година, е уверена, че колата ще се окаже сериозен съперник на електрическите коли, и счита да стартира серийното й произвеждане през 2020 година

 Уелсци се хвалят с неповторим автомобил на водород

Rasa е невероятна атомна кола. Дизайнът, над който е работил Крис Рейтц(създател на Fiat 500), ловко съчетава футуристични и ретро детайли. Технически, главната разлика сред този модел и всичко създавано по-рано, е че има обособен електромотор на всяко колело. Както и употребяваните в структурата суперлеки материали, с помощта на които автомобилът тежи единствено 580 кг. Това води до напълно не неприятното ускорения от място до 100 км/ч за 10 сек.

 Уелсци се хвалят с неповторим автомобил на водород

Захранването на автомобила става от " горивни кафези " - водородни детайли преобразуващи химическата сила в ток, както и от преобразуването на кинетичната сила, която се губи при прекъсване и придвижване по надолнище и инерция, в електрическа. Токът не отива в типичен електрически батерии на сила, а в суперкондензатори, които са ситуирани в предната част на автомобила. В резултат на това от изпускателната тръба излича чиста водна пара.

 Уелсци се хвалят с неповторим автомобил на водород

Създателите подчертават върху дизайнерските характерности на автомобила, като настояват, че е неповторим. " Всички огромни автомобилни производители се пробваха да основат водородни коли, като просто модифицираха технологията на колите с ДВГ. А ние започнахме от нулата ", споделя Хуго Споърс, създател на Riversimple.  Което е истина, тъй като в основаването на Rasa компанията по-скоро повтаря опита на Tesla и Toyota, които създават своите електрически коли от нулата, а не преправя нещо остаряло.

 Уелсци се хвалят с неповторим автомобил на водород

Снимки: Riversimple

automedia.investor.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР