Двуместен лекомоторен самолет падна край пловдивското село Оризари - на

...
Двуместен лекомоторен самолет падна край пловдивското село Оризари - на
Коментари Харесай

Разследват причините за самолетната катастрофа край пловдивското село Оризари

Двуместен лекомоторен аероплан падна край пловдивското село Оризари - на място починаха 45-годишният водач и 18-годишният му сателит.

Оризари, Родопи

На стадиона край село Оризари през днешния ден трябвало да се организира съревнование с дронове. Голямата премия за първото място в надпреварата е трябвало да бъде 15-минутен полет със злощастния аероплан. Лекомоторната машина е трябвало да даде формален старт на церемонията по откриването, само че заради аргументи които към момента се откриват, крилото на самолета се откъсва и той пада в реката.

Инцидентът станал пред очите на участниците в съревнование, проведено от " Модел Клуб Пловдив " в памет на техен член. Състезателите от цялата страна изчаквали да мине самолета преди да вдигнат във въздуха дроновете си, изясни организаторка, която изиска да скрием лицето ѝ.

уредник на надпреварата: Вероятно се е отворил люк на кабината, при което водачът е дръпнал по-рязко съгласно мен може да е цялостна неточност, аз персонално видях по какъв начин се откъсна крилото, падна, в идващия миг самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата.  © БГНЕС
Пилотът Стефан Василски е бил дееспособен, летял от години и съгласно хората от клуба бил доста умел. Негова благосъстоятелност е разрушилият се аероплан, както и дребното летище в село Белозем, откъдето е изхвърчал. 18-годишният му сателит Валентин Аламански също е бил член на авиоклуба. Мястото на случая остана отцепено през целия ден.
Здравко Димитров, регионален шеф на Пловдив: Видях аероплан с едно крило и два натрупа и миришеше на бензин, няма пожар. ст. комисар Атанас Илков, шеф на ОД на МВР-Пловдив: Към сегашния миг сме запазили мястото и чакаме сътрудниците от Националното разследване под управлението на Окръжна прокуратура да се извършат всички нужни процесуални дейности.
Разследващи затвориха летището в село Белозем и иззеха документите оттова. Разследването ще ревизира всички версии. За задачата бяха и многочислените камери, с които е екипиран стадиона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР