Двумесечно бебе почина след поставяне на ваксина срещу пневмония в

...
Двумесечно бебе почина след поставяне на ваксина срещу пневмония в
Коментари Харесай

Двумесечно бебе почина след ваксиниране, аутопсията не откри връзка с ваксината

Двумесечно бебе умря след слагане на ваксина против пневмония в Уляновска област, Русия. Това заяви Екатерила Уба, заместник-председател на държавното управление на региона. Инцидентът е станал на 7 ноември.
" Двумесечно момиченце е било доставено в реанимацията в клинична гибел. Лекарите са провели нужните реанимационни дейности. Тя е умряла. Известно време преди постъпването й е била направена планово имунизиране, за което не са били открити противопоказания. Причинно-следствените връзки ще откри експертизата. За момента по заповед на губернатора Сергей Морозов същия ден е проведена комисия по провеждането на служебно следствие, в чийто състав е Медицинската палата. С предписание от страна на Министерството на здравеопазването е назначена инспекция на районната болница, където се е случило всичко. ", написа Уба в своя Фейсбук профил.
На 8 ноември от министерството на опазването на здравето на Уляновска област оповестяват, че след извършената аутопсия не е открита връзка сред гибелта и имунизацията.„
Съобщава се още, че на детето е сложена диагноза (каква тъкмо - не се съобщава), която по никакъв метод не се свързва с имунизацията с препарата " Превенар ". Все отново всички дози от имунизацията, с които болничното заведение разполага са конфискувани.
Окончателният резултат от експертизата се чака не по-рано от месец. От Следствения комитет е формирано наказателно произвеждане поради гибелта на бебето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР