Двукратният световен шампион във Формула 1 прекрати кариерата си в

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 прекрати кариерата си в
Коментари Харесай

Алонсо открехна вратата към завръщане във Формула 1

Двукратният международен първенец във Формула 1 приключи кариерата си в най-престижния авто първенец през 2018 година, само че по-малко от година по-късно към този момент мисли за завръщане. Испанецът, който се насочи към конкуренциите за устойчивост си оставя отворена вратата за 2020 година

Алонсо разгласи, че " 24-те часа на Льо Ман " през месец юни ще бъде неговото последно присъединяване в Световния шампионат за устойчивост (WEC). Дотук испанецът има три победи и две втори места в шампионата от общо шест старта. През уикенда ще се проведат " 6-те часа на Спа ", а последният му старт ще бъде в Льо Ман.

Освен това Алонсо имаше още по-натоварен график поради присъединяване си в " 24-те часа на Дайтона ", където завоюва, а и правеше проби за бъги на " Тойота " за рали " Дакар ". В края на месец май испанецът ще взе участие за повторно и в " 500-те благи на Индианаполис ".

" Ще разглася решението си до месец юли. Не знам дали няма да е по-добре да се върна във Формула 1, с цел да си умря малко ", пошегува се испанецът.

Той добави, че има няколко забавни варианти пред себе си, само че за момента не желае да разкрива нищо повече. " Формула 1 задоволява огромното его, бориш се против най-хубавите, само че разликата в другите шампионати не е огромна. Аз в никакъв случай не съм бил прочувствен ".

Кариерата на Алонсо във Формула 1 продължи сред 2001 и 2018 година Испанецът записа 311 старта, в които завоюва 32 победи и 97 пъти се качи на подиума. Той победи със международните трофеи през 2005 и 2006 година, когато беше водач на " Рено ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (463)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР