Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен прогнозира, че

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен прогнозира, че
Коментари Харесай

Мика Хакинен с прогноза за Хамилтън

Двукратният международен първенец във Формула 1 Мика Хакинен предвижда, че Люис Хамилтън ще обмисля дали да напусне Мерцедес предвид на слабия старт на сезона на отбора.

Според финландеца, Хамилтън е в “трудна ситуация” в борбата си за рекордна осма международна купа поради изоставането на Мерцедес, като ситуацията в отбора ще става все по-интересно поради идването на Джордж Ръсел. Хакинен е убеден, че актуалната обстановка съществено ще раздразни Люис.

Мерцедес заема второто място в класирането при конструкторите след първите три надпревари, само че новият W13 не е на равнището на колите на Ферари и Ред Бул. Таванът на бюджетите в допълнение ще затрудни завръщането на Мерцедес в челото, защото огромните тимове към този момент не могат по този начин елементарно да употребяват големите запаси, с които разполагат.

Идването на Ръсел в Мерцедес основава напълно друга обстановка в тима спрямо разпределението на силите от интервала, в който съотборник на Хамилтън беше Валтери Ботас, счита Хакинен.

“Ясно е, че Люис се намира в сложна обстановка - изясни именитият финландец. - Ръсел не е пристигнал в тима, с цел да е номер 2 или да губи. Той е в Мерцедес, с цел да покаже най-хубавото, на което е кадърен и работи за това един ден да стане международен първенец. Ръсел няма да се подчини на 7-кратния международен първенец.”

Хакинен поддържа изказванието си с това, което стана в Австралия, където двамата водачи на Мерцедес приключиха трети и четвърти, само че Ръсел беше пред Хамилтън и отборът не употребява заповеди от бокса, с цел да ги замени преди финала.

“В последното съревнование в Австралия Люис се оказа в сложна обстановка, в действителност сложна. Тимът желае и двамата водачи да завършат надпреварата. Те реализираха добър резултат, друг, който желаеха, само че това са значими точки за отбора”, изясни Хакинен.

Но доста по-интересен е анализът на Мика за това какво ще направи оттук насетне Хамилтън.

“Сигурен съм, че Люис по никакъв начин няма да е удовлетворен от тази обстановка. Трудно е да понесе, че Ръсел го побеждава. Опасявам се, че Люис го чака в действителност сложен сезон. На Мерцедес към този момент им е мъчно, само че това в по-голяма степен важи за Хамилтън. Джордж идва от тим, който няма триумфи или напълно дребни, той реализира положителни резултати в квалификациите, само че не и в надпреварите. Сега всичко, което реализира в Мерцедес е ново за него, той е удовлетворен, че прогресира. За Люис обаче това е неуспех. А това, че Джордж е пред него прави нещата още по-неприятни”, изясни Хакинен.

И несъмнено, финландецът предвижда, че е разумно да чакаме Хамилтън да се замисли да смени тима.

“Любопитно ми е по какъв начин се държи Люис на срещите на тима - запита се Хамилтън. - Обзалагам се, че е кисел, мога да си го показва! Постоянно се оплаква и хленчи. В такава обстановка всеки водач стартира да си мисли: “Дали да не мина в различен тим?” Това е реалност. Той е от доста време в Мерцедес, завоюва доста трофеи с тях. Сега, когато нещата не вървят добре, той ще стартира да мисли за това да премине в различен тим.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР