Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо отхвърли предложението

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо отхвърли предложението
Коментари Харесай

Алонсо отказа Макларън да му купи място в Инди 500

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо отхвърли предлагането на своя някогашен отбор Макларън да му купи правото да взе участие в тазгодишното издание на Индианаполис 500. Испанският деец съобщи, че би се чувствал неловко да отнеме мястото на играч, който си го е заслужил.

37-годишният Алонсо и Макларън не съумяха да преминат квалификациите за старта, който ще организира идната неделя. Така проектите на водача да приключи по този начин наречената „ Тройна корона” (победи в Инди 500, Гран При на Монако във Ф1 и „ 24-те часа на Льо Ман”). Резултатът е без никакво подозрение отчаяние и за Макларън, който доминираше в конкуренцията през 70-те години на предишния век.

Изпълнителният шеф на тима Зак Браун още тогава изрично отхвърли да се прибегне за пазаруване на правото за присъединяване, само че е реалност, че е имало няколко допитвания до други тимове да се купи единствено пилотско място за Алонсо, което би му дало право да седне зад кормилото на една от 33-те коли.

Браун разкри, че щом Алонсо е научил, че сходен ход ще коства позицията на някой негов сътрудник, е изискал от Макларън да се откажат. „ Фернандо не е сторил нищо неприятно. Той има потребност да взе участие в надпреварата и би трябвало да бъде в него, тъй като имаме доста сътрудници, които биха желали да го видят там”, разяснява шефът на Макларън. „ Дали ще му купим място? Ами, той сподели: „ Знам какво се изисква, с цел да попаднеш в това съревнование, не усещам, че е редно да заместя различен водач, който е заслужил присъединяване си, поради това, че моят тим купува мястото.” У Алонсо, както и в Макларън има доста гордост”, добави Браун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР