Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обаче ще

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обаче ще
Коментари Харесай

Алонсо обеща да пази Фетел на старта в Абу Даби

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо обаче ще бъде деликатен с офанзивата си против Себастиан Фетел на старта и в първата обиколка на идната по-късно през днешния ден Гран При на Абу Даби.

Испанският водач на Алпин ще стартира надпреварата на „ Яс Марина “ от 10-то място, а тъкмо пред него ще бъде и Фетел. За германеца Гран При на Абу Даби ще бъде последна конкуренция в кариерата във Формула 1, като тъкмо заради тази причина Алонсо обаче да внимава със своя някогашен съперник в разногласието за купата.
 Алонсо със специфична каска във връзка последното съревнование на Фетел Алонсо със специфична каска във връзка последното съревнование на Фетел
„ Радвам се за него. Не че се опитвахме да му помогне, само че се оглеждахме за него. Когато го видехме в огледалата до момента в който той е в бърза обиколка, с цел да не му пречим. Искаме галдък уикенд за него. Дори на следващия ден, той ще започва 9-ти, а аз ще съм 10-ти, тъй че аз ще се погрижа за него на старта и в първата обиколка. Надявам се и двамата да стигнем до карирания байрак “, сподели Алонсо след края на вчерашната подготовка в Абу Даби.

В нея испанецът приключи 11-ти, само че поради наказване на Дениъл Рикардо за удара с Кевин Магнусен в Бразилия предходната седмица той ще започва от петата редица. За Алонсо днешното съревнование ще бъде последно с отбора на Алпин, преди той да премине в Астън Мартин, където да размени отказващия се Фетел. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР