Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо няма да

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо няма да
Коментари Харесай

Мечтата на Алонсо за победа в "Инди 500" угасна след провал в квалификацията

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо няма да успее да покори " Тройната корона " в моторспорта и през 2019 година, откакто се провали в " 500-те благи на Индианаполис ". Той не съумя да се класира за надпреварата, което е в края на седмицата. Испанският водач преследва победа в именитата американска конкуренция, откакто тя е единствената, която му остава от короната.

Неофициалното звание се образува от победа в Гран при на Монако във Формула 1, триумф в " 24-те часа на Льо Ман " и победа в " Инди 500 ". В историята само Греъм Хил е печелил и трите надпревари. Алонсо е печелил в Монако два пъти, а в " Льо Ман " победи преди година с първообраз на " Тойота ".

В дебюта си в Съединени американски щати през 2017 година испанецът отпадна поради механически проблем.

През тази година в тренировките Алонсо не беше на висота със своя " Макларън ", като му остана финален късмет, участвайки във финалната подготовка, определяща последните три места на решетката сред шестима водачи. Испанецът обаче даде четвърти резултат, като междинната му скорост беше 227.353 благи в час. Той изостана с 0.019 благи от Кайл Кайзер.

We’re hugely disappointed not to make it through to next Sunday’s 2019 #Indy500. It’s been a tough week for the team. We’re sorry that our fans didn’t get the chance to cheer us on at the Brickyard, but thank you all so much for your support. #McLaren66pic.twitter.com/neFFh0L5Xt
— McLaren Indy (@McLarenIndy) May 19, 2019

" Трудна седмица за нас, само че няма какво да се направи. Никога не е елементарно в " Инди ", само че неуспехите идват, с цел да можеш да се поправиш и да започнеш да печелиш ", сподели Алонсо.

В края на 2018 година той приключи кариерата си във Формула 1, с цел да се насочи към покоряването на " Инди ". Той ще взе участие и в " 24-те часа на Льо Ман ". В Световния шампионат за устойчивост испанецът и съотборниците му в " Тойота " имат четири победи от седем старта, а сезонът приключва с борбата на френското трасе.

Наскоро Алонсо загатна, че може и да направи изненадващо завръщане във Формула 1.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР