Двукратният световен шампион в алпийските ски Ерик Гей обяви, че

...
Двукратният световен шампион в алпийските ски Ерик Гей обяви, че
Коментари Харесай

Ерик Гей обяви края на състезателната си кариера

Двукратният международен първенец в алпийските ски Ерик Гей разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера.

Очакванията на всички бяха 37-годишният канадец да кара най-малко до края на сегашния сезон, само че той съобщи, че е взел решението непринудено, откакто е видял тежкото рухване на съотборника си Манюел Озборн-Паради по време на тренировката преди спускането този уикенд в Лейк Луис.

Озборн-Паради изхвърча на един от завоите и пострада тежко, чупейки огромен и дребен пищял, което поставя и завършек на сезона в Световната купа за него.

" Бях в стартова къщурка и видях рухването на Мани. Ако би трябвало да бъда почтен, тогава взех решението да се откажа. Горд съм с това, което реализирах като играч и ще запазя невероятни мемоари от всяко съревнование, в което имах привилегията да вземам участие ", сподели Гей.

В кариерата си канадецът, татко на четири деца, има участия на три Олимпиади. През 2010 година той взе Кристалния глобус в супергигантския слалом. Той е международен първенец в спускането за 2011 година и международен първенец в супергигантския слалом през 2017 година. На сметката си Гей има и 25 подиума в общо 230 надпревари от Световната купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР