Двукратният световен шампион Уругвай започна с измъчена победа участието си

...
Двукратният световен шампион Уругвай започна с измъчена победа участието си
Коментари Харесай

Уругвай пречупи Египет в предпоследната минута

Двукратният международен първенец Уругвай стартира с измъчена победа присъединяване си на футболния Мондиал `18 в Русия. Във втория мач от група А южноамериканците надвиха над Египет с 1:0 на ст. " Екатеринбург Арена " в едноименния град на границата сред Европа и Азия.

Единствения гол означи централният бранител Хосе Хименес в 89-ата минута, когато засече с глава в наказателното поле центриране от статично състояние. Само минута по-рано Единсон Кавани уцели страничната греда с хубав шут от директен свободен удар. Другият нападател на " селесте " Луис Суарес също направи редица съществени пропуски пред африканската врата.

Тимът на Египет бе без огромната си звезда Мохамед Салах. Въпреки уверенията на селекционера Ектор Купер, че голмайсторът на " Ливърпул " е възобновен от контузията в лявото си рамо, получена на финала в Шампионската лига, той изгледа целия мач от аварийна пейка.

За " фараоните " това е едвам трето присъединяване на международно състезание и първо след 1990 година, като отборът продължава да няма триумф на финалите. Любопитното е, че Уругвай не бе печелил първия си мач на шампионата на планетата от 1970 година, когато в Мексико надиграва състава на Израел с 2:0. В идващите си шест появи на най-големия конгрес носителят на купата от 1930 и 1950 година бе записал три равенства и три загуби.

След първия кръг в група А отпред е Русия с 3 т. и голова разлика 5:0, пред Уругвай с 3 т. (1:0), Египет с 0 т. (0:1) и Саудитска Арабия с 0 т. (0:5). Следващите мачове са Русия - Египет (19 юни) и Уругвай - Саудитска Арабия (20 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР