Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил на 50-метров

...
Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил на 50-метров
Коментари Харесай

Олимпийски медалист спаси давещ се гей младоженец

Двукратният международен първенец на 100 метра свободен жанр на 50-метров басейн от 2005 и 2007 година и бронзов олимпийски медалист с щафетата 4 по 200 метра от Атина 2004 Филипо Манини влезе в ролята на избавител на плажа.
 Звезда на Съединени американски щати поддържа гей общността
37-годишният някогашен състезател е бил на отмора на остров Сардиния с приятелката си - сексбомбата Джорджия Палмас, когато чул крясъци за помощ.

Той незабавно се притекъл на помощ, доплувал до давещия се мъж и го задържал на повърхността, до момента в който спасителите съумеят да дойдат с лодка.

" Просто направих това, което трябваше ", изяснява Манини пред журналиста от Би Би Си Суруш Пакзад, който се оказал очевидец на героичната постъпка.

Името на избавения мъж е Андреа Бенедето, на 45 години. Той бил вдигнал женитба с приятеля си единствено два дни по-рано в Каляри и двамата били на нещо като меден месец. Двамата младоженци влезнали в морето с надуваем еднорог, само че Андреа паднал във водата, която била много по-студена от предстоящото.



Той се сковал и не можел да се движи. През това време отвял надуваемия еднорог в морето, а брачният партньор на Бенедето останал да му оказва помощ и да се пробва обезверено да държи главата му над водата.

Техни другари ги гледали от брега и поискали помощ от спасителите, които се втурнали за лодка.
Най-близо бил обаче Филипо Манини, който бързо стигнал до давещия се мъж.

" Той беше в огромна неволя, беше доста изплашен, в действителност шокиран и се беше нагълтал с морска вода. Когато стигнах до него той даже не можеше да приказва, не беше по никакъв начин елементарно да го вдигнем върху лодката, по тази причина го оставихме върху дюшек, който други плажуващи ни дадоха ", изяснява плувецът пред " Кориере дело Спорт ".

Самият Бенедето бързо се възстановил, откакто бил откаран в локална болница. Едва в лечебното заведение той схванал кой е избавил живота му и съжалява, че не е съумял да му благодари, само че се надява, някой ден да успее.



" Първата ми мисъл като пристигнах в схващане беше за моя брачен партньор. Няколко часа по-късно осъзнах, че Манини е моят избавител. Надявам се да мога да му благодаря персонално ", споделя Бенедето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР