Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо застана на страната на седемкратния

...
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо застана на страната на седемкратния
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо защити Люис Хамилтън

Двукратният международен първенец Фернандо Алонсо застана на страната на седемкратния международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън след вчерашния му случай с Макс Верстапен. Британецът нападна нидерландския водач на Red Bull в първата обиколка, само че при придвижване с 280 км/ч с предната си лява гума закачи задната му дясна и го прати в защитните заграждения. Съдиите на ФИА взеха решение да санкционират Люис с 10 секунди престой в бокса, само че от тима на Red Bull бяха недоволни от решението.

" Като гледате на повтаряне извън офанзивата на Люис, доста мъчно можете да усетите какво в действителност се случва на пистата. Да, той нападна в много тясно пространство, само че преди контакта към този момент беше стигнал до половината на болида на Макс. Мога да ви уверя, че в този миг Хамилтън към този момент нямаше какво да промени, той не може да се изпари от там “, разяснява Фернандо.

" След това се стигна до спортен случай, в който не можем да виним нито един от двамата. Това е моето мнение, просто нямаха шанс да си разминат гумите на сантиметър, както доста постоянно става. За наказването към този момент решението е на съдиите и както знаем, те имат последната дума “, приключи испанецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР