Двукратният шампион на България Ботев (Пловдив) се върна към традициите

...
Двукратният шампион на България Ботев (Пловдив) се върна към традициите
Коментари Харесай

Ботев : Направихме крачка, която никой друг клуб в България не е правил до момента

Двукратният първенец на България Ботев (Пловдив) се върна към традициите от първите десетилетия на своето битие, като се сплоти с културните институции в Пловдив. Навръх Деня на Съединението на България - 6-ти септември, най-старият футболен клуб в страната подписа първото по рода си съглашение за съдействие с Драматичния спектакъл, Пловдивската опера, Регионалния исторически музей, Регионална национална библиотека " Иван Вазов " и Дружеството на пловдивските художници.

Събитието се състоя в зала " Съединение " на Историческия музей в наличието на управлението, спортно-техническият щаб, детско-юношеската школа и чиновници на " канарчетата ". Проявата бе почетена и от регионалния шеф Здравко Димитров, и от кмета на Пловдив Иван Тотев. Обединението слага началото на план за връщането на Ботев към културния живот в града, което е съществена отвън спортна функционалност на Клуба още от ранните години на неговото битие.

" Футболен клуб " Ботев " е устоял на превратностите на времето към този момент повече от 106 година и се е трансформирал в незаобиколима част от живота на Пловдив и в институция с огромна социална значителност. Осъзнавайки отговорността, която носим пред многочислените последователи на Клуба, бихме желали да утвърдим неговото наличие в градския публичен живот. Ето за какво се обърнахме към представителите на културните институции в Пловдив. За наша наслада всички те, не просто се съгласиха да обединим старания, само че прегърнаха концепцията и се отзоваха на нашето предложение, за което им благодарим ", съобщи пред аудиторията в зала " Съединение " Изпълнителният шеф на ПФК " Ботев " Иван Йотков, който подписа споразуменията от името на " жълто-черния " клуб.

Кратки изказвания, с които приветстваха самодейността, направиха и представителите на културните институции Стефан Шивачев (Директор на Регионален исторически музей), Кръстю Кръстев (Директор на Драматичен спектакъл Пловдив), Снежана Фурнаджиева (Председател на Дружеството на пловдивските художници), Нина Найденова (Директор на Държавна опера Пловдив) и Димитър Минев (Директор на Регионална Народна библиотека " Иван Вазов " )

" Изкуството и спорта са призвани да забавляват хората, само че да ги забавляваш е труд на доста сериозна работа. Бих поискал едно и също нещо на двете най-стари институции в България със славно минало и ярко бъдеще: Приятели, когато издигнем нашата работа до най-високо равнище, тогава от нея се получава изкуство и единствено тогава ще можем да възпитаваме и да вършим хората в действителност щастливи. Благодаря ви, имам вяра, че това ще бъде една сериозна работа на всички, които сме се събрали на този ярък ден през днешния ден тук. Честит празник ", показа шефът на Директор на Държавен трагичен спектакъл Пловдив Кръстю Кръстев.
Първа лига 7 кръг, събота 1 септември  Ботев (Пловдив) 0:0краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР