Двукратният олимпийски шампион по таекуондо Стивън Лопес и брат му

...
Двукратният олимпийски шампион по таекуондо Стивън Лопес и брат му
Коментари Харесай

Огромен скандал в спорта! Олимпийски шампион е обвинен в изнасилване

Двукратният олимпийски първенец по таекуондо Стивън Лопес и брат му Хеан Лопес са упрекнати от четири дами в обезчестяване, принуждение и други прегрешения, оповестиха американските медии.

39-годишният Лопес е повторен олимпийски първенец по таекуондо (2000 и 2004 г.), а има и бронзов орден от Пекин 2008. Освен това е петкратен международен първенец. Брат му – Хеан, е дълготраен треньор на националния тим на Съединени американски щати по таекуондо, написа Блиц.

Двамата братя отхвърлят обвиняванията на четирите дами. Това е следващ случай, в който Стивън и Хеан са намесени в обезчестяване. През 2017 година против тях по същата тематика излезе публикация в известното издание „ Ю Ес Ей Тъдей “, която приключи с ответно дело за набедяване от страна на таекуондистите.

Сега четирите дами са подали тъжби освен против братята Лопес, само че и против Националния олимпийски комитет на Съединени американски щати (USOC) и федерацията по таекуондо на Съединени американски щати. Двете организации са упрекнати, че не са създали нищо, с цел да спрат братята. От USOC към този момент са почнали вътрешно следствие.

Очакванията са, че четирите жертви на Стивън и Хеан Лопес не са единствените. Предполага се, че още 44 потърпевши ще се причислят към подадените тъжби.

Това е следващият скандал със полово принуждение в американския спорт. Както е известно, в последните години нескрито излязоха доста случаи на гимнастички, които са ставали жертви на полово посягане от треньорите си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР