Двукратният олимпийски шампион от Сочи 2014 Мартен Фуркад (Франция) спечели

...
Двукратният олимпийски шампион от Сочи 2014 Мартен Фуркад (Франция) спечели
Коментари Харесай

Нова победа за Мартен Фуркад

Двукратният олимпийски първенец от Сочи 2014 Мартен Фуркад (Франция) завоюва всеобщия старт на 15 км от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Той пропусна два цели в четирите стрелби и измина дистанцията за 40:18.6 минути. За носителя на Световната купа това е шеста победа за сезона и 69-а в кариерата.

Французинът прекъсна серията на Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) от три следващи победи за Световната купа. Бьо приключи на шесто място с пет наказателни обиколки и пасив от 29.2 секунди. Втори на 2.8 секунди с две неточности в всеобщия старт остана Тарей Бьо (Норвегия).  Още един норвежец добави призовата тройка. Ерленд Бьонтегаард приключи трети с две пропуснати цели и закъснение от 5.1 секунди. Така той записа първи подиум в кариерата си.

В класирането за Световната купа след 15 старта води Мартен Фуркад с 834 точки, пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) със 780 точки и Яков Фак (Словения) с 467 точки. Фуркад е бил на подиума във всичките стартове този сезон. Красимир Анев е 43-и с 88 точки, Владимир Илиев е 66-и с 28 точки, а Антон Синапов - 84-и със 7 точки.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР