Двукратният олимпийски медалист за България във вдигането на тежести Николай

...
Двукратният олимпийски медалист за България във вдигането на тежести Николай
Коментари Харесай

Николай Пешалов стана шеф на щангите в Хърватска

Двукратният олимпийски медалист за България във повдигането на тежести Николай Пешалов получи голямо самопризнание в Хърватска. Роденият във Ветрен през 1970 година и емигрирал в някогашната югославска република през 1997-а тежкоатлет беше определен за началник на локалната федерация по щанги.

Той завоюва изборите с 10:8 гласа против съперника си Дамир Плоснич след показване на стратегиите им за развиване на спорта в близката година и половина. Българинът благодари за доверието и даде обещание да употребява богатия си опит, с цел да оказва помощ на повдигането на тежести в Хърватска.

Пешалов има сребърен и бронзов орден за България от Игрите в Барселона 1992 и Атланта 1996. След като сменя националността, той се трансформира в воин за новата си татковина. През 2000 година в Сидни Николай печели олимпийско злато, а четири години по-късно стига до ново отличие при 69-килограмовите - бронз.

За Хърватска той има още две европейски трофеи и три медала от огромни шампионати. За България е спечелил три международни и шест европейски златни оценки.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР