Двукратният носител на Златната топка от 1997 и 2002 година

...
Двукратният носител на Златната топка от 1997 и 2002 година
Коментари Харесай

Феномена посочи четиримата най-пренебрегнати за Златната топка

Двукратният притежател на Златната топка от 1997 и 2002 година Роналдо уточни имената на футболистите, които са заслужавали да завоюват най-ценната самостоятелна премия във футбола, само че не са стигнали до нея.

"Бих споделил, че има четирима играчи, които не завоюваха Златната топка, а трябваше: Алесандро Дел Пиеро, Паоло Малдини, Франческо Тоти и Раул. Бих добавил към тях и Роберто Карлош, който през 2002 година остана на второто място зад мен ", разкри Феномена във видео диалог с Але в Инстаграм.

Световният първенец се върна и към тежката си двойна травма на дясното му коляно от 1999 и 2000 година

"Бях играл четири години подред без да имам каквито и да било физически проблеми, само че мога да кажа, че от 2000-а нататък тренирахме по друг метод спрямо преди този момент. Правех дълги спринтове, пробвайки се де подкрепям темпото на Кафу или Роберто Карлош, а това просто не беше належащо. Беше травматично. Не желая да обвинявам никого, само че единственото ми пояснение е, че не съм упражнявал добре преди 2000 година. Контузвал съм се и по-късно, тъй че теорията може би е противоречива. После получих същата контузия, само че на другия крайник, когато играех за Милан. Научих толкоз доста от тази травма и несъмнено станах по-добър човек поради нея, като разбрах какъв брой огромна е любовта ми към футбола. Малко се опасявах след първата ми контузия, защото хората споделяха, че това е краят и че никой преди този момент не е получавал такава във фубола. Аз обаче усещах, че ще съумея да се завърна ",сподели още някогашният нападател на Барселона, Интер, Реал Мадрид и Милан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР