Двукратният носител на Оскар Дензъл Уошингтън бе удостоен с едно

...
Двукратният носител на Оскар Дензъл Уошингтън бе удостоен с едно
Коментари Харесай

Дензъл Уошингтън с награда за цялостно творчество

Двукратният притежател на " Оскар " Дензъл Уошингтън бе почетен с едно от най-големите самопризнания в Холивуд - премията за изцяло творчество на Американския кино институт, оповестява БГНЕС. 

Наградата, наричана " Най-висока чест за кариера в киното " му бе връчена на особено събитие в " Долби тиътър " в Лос Анджелис, което събра и доста от огромните имена в киното, събрали се да поздравят и изкажат уважението си към артиста. 

Малкият хайлайф на Холивуд от водещите чернокожи създатели отдаде респект на кариерата на Уошингтън. На сцената излязоха Морган Фриймън, Джейми Фокс и Махершала Али, както и звездите от „ Черната пантера ” Чадуик Босман и Майкъл Б. Джордан.

" Ти проправи пътя. Ти ни сподели пътя. Но това, което е в действителност монументално, е, че твоето въздействие, твоят обхват, излизат отвън расата. Ние сме тук, тъй като стоим на раменете на колос ", сподели Али.

„ Няма „ Черна пантера ” без Дензъл Уошингтън ", сподели Босман, имайки поради първия филм на Marvel Studios с негър супергерой.

Уошингтън е един от четирите цветнокожи звезди, спечелили " Оскар " за най-хубав артист. Той сграбчи наградата за най-хубава второстепенна роля за епоса на американската революция " Слава " (1989) и статуетка за най-хубава роля за облика на неприятното ченге в престъпния трилър на Антоан Фукуа " Ден за образование " (2001).

Един от най-разнообразните артисти в киното е получил самопризнание за доста свои функции, измежду които тези във филмите " Man on Fire ", " American Gangster " и " Remember the Titans ". Уошингтън изигра и американския мюсюлмански духовник и бранител на гражданските права Малкълм Икс в биографичния филми на Лий от 1992 година

Други неотдавнашни носители на годишната премия за изцяло творчество на AFI са Джордж Клуни, Ал Пачино и Мерил Стрийп. Морган Фрийман и Сидни Поатие също бяха почетени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР