Двукратният европейски шампион за кадети Едмонд Назарян постигна две убедителни

...
Двукратният европейски шампион за кадети Едмонд Назарян постигна две убедителни
Коментари Харесай

Едмонд Назарян започна с две убедителни победи на Държавното

Двукратният европейски първенец за кадети Едмонд Назарян реализира две безапелационни победи и се класира за полуфиналите на държавния персонален шампионат по класическа битка в зала „ Христо Ботев “.

На старта в неолимпийската категория до 55 кг младият гений загря с 8:0 против Христо Тошев, а на четвъртфиналите се оправи и с титуляра Недялко Петров – 20:12. Срещата сред двамата бе най-атрактивна и най-резултатна от целия утринен сеанс. Назарян поведе с 4:0, след това опитният Недялко съумя да изравни. Напрежението бе до самия завършек на борбата. И макар, че Едмонд имаше солидна преднина секунди преди последния съдийски сигнал, не спираше да нападна.

"Лесно си печели точките и елементарно ги губи ", разяснява малко срещата Армен Назарян, старши треньор на националния тим и татко на гения. За място на финала в следобедния сеанс Назарян-младши ще спори с Борислав Марчев. Двубоите стартират от 17:00 часа.

В останалите категории титулярите стигнаха безпроблемно до полуфиналите. Най-много срещи се наложи да направи Айк Мнацаканян. В категория до 77 кг бронзовият медалист от международно и европейско състезание в по-долната категория, реализира 3 победи – над Иво Стоянов с 9:0, Атанас Колев с 8:2 и Велислав Крумов с 8:0. И по-късно ще излезе против Теодор Домозинов в полуфиналите.

Световният вицешампион от 2018-а Кирил Милов още веднъж сподели върховен пилотаж в категория до 97 кг. Той небрежно повали противниците си без да даде точка – 8:0 против Юлиян Арнаудов и Асен Табаков. А на полуфинала ще спори с Ради Недков.

Европейският първенец от 2017-а Тарек Абделслам пък започва с туш против Мариян Маринов, на четвъртфиналите Георги Чакъров се отхвърли, Така на полуфинала натурализираният у нас египтянин ще се бори с Борислав Василев. При 60-килограмовите капитанът на националите Иво Ангелов завоюва против Марио Михайлов след отвод на противника и идващият му съперник ще бъде Андрей Георгиев.

Утре стартират дамите, а техният чоп ще бъде теглен по-късно през днешния ден. В събота започват свободняците. Надпреварата е и за установяване на националните ни тимове за идните олимпийски квалификации, както и за Евро 2020 през февруари в Рим. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР