Двукратните шампионки Серина и Винъс Уилямс отпаднаха в първия кръг

...
Двукратните шампионки Серина и Винъс Уилямс отпаднаха в първия кръг
Коментари Харесай

Сестрите Уилямс отпаднаха в първия кръг на двойки на US Open

Двукратните шампионки Серина и Винъс Уилямс отпаднаха в първия кръг на двойки на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Сестрите Уилямс, които победиха при дуетите на " Флашинг Медоус " през 1999 и 2009 година, изгубиха от чешкото дуо Луцие Храдецка и Линда Носкова с 6:7(5), 4:6.

Това е заключително присъединяване за американките като двойка в шампионат от Големия шлем, откакто 40-годишната Серина разгласи, че ще отдръпва от професионалния тенис след конкуренцията в Ню Йорк. Двете за последно играха в дует преди четири години на Откритото състезание на Съединени американски щати, а през 2016 година завоюваха и последната си 14-а купа на двойки в Шлема на " Уимбълдън ".

Серина продължава присъединяване си на сингъл, като в третия кръг ще играе против Айла Томлянович (Австралия).

В конкуренцията поединично при дамите шестата в схемата Арина Сабаленка (Беларус) избави два мачбола и направи страховит поврат против естонката Кая Канепи за 2:6, 7:6(8), 6:4.

Сабаленка изоставаше със сет и 1:5 гейма, само че съумя да вкара втората част в тайбрек. В него Канепи дръпна с 5:2, а при 7:6 и 8:7 беше на точка от успеха, само че не се възползва. В третия сет състезателката от Беларус осъществя единствен пробив за 3:2 и до края резервира преднината си.

В третия кръг тя ще играе против квалификантката Клара Бюрел (Франция), която се оправи с белгийката Алисон Ван Уйтванк с 6:4, 4:6, 6:4, откакто навакса ранен брейк пасив в решаващата трета част.

Поставената под номер 9 Гарбине Мугуруса (Испания) също доближи до третия кръг поединично. Двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем отстрани 17-годишната квалификантка Линда Фрухвиртова (Чехия) с 6:0, 6:4.

За място на осминафиналите тя чака друга чехкиня - надалеч по-опитната Петра Квитова, която завоюва без игра поради отричане на Анхелина Калинина (Украйна).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР