Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Виктория Азаренка отпадна

...
Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Виктория Азаренка отпадна
Коментари Харесай

Изненадите в женския "Ролан Гарос" продължиха със загуба на Азаренка

Двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Виктория Азаренка отпадна още в първия кръг на " Ролан Гарос ". 28-годишната тенисистка от Беларус напусна конкуренцията след загуба с 5;7, 5:7 от чехкинята Катерина Синякова.

Азаренка е четвъртото огромно име, което си потегля от Париж още след първия си мач. В неделя шампионатът сервира три огромни изненади с отпадането на миналогодишната шампионка Йелена Остапенко, носителката на седем трофеи от Големия шлем Винъс Уилямс и първата ракета на Англия Джоана Конта.

Азаренка влезе в " Ролан Гарос " без огромни упования. Тя не беше играла в Париж от 2016 година, а последната й победа беше преди три години. Въпреки че има полуфинал във френската столица през 2013 година, това си остава най-неуспешният шампионат от Големия шлем за беларуската, а алените кортове - най-трудната й настилка.

Поражението против Синякова обаче беше ненадейно. 22-годишната чехкиня, която заема 57-ото място в международната класация, в никакъв случай не беше печелила мач в Париж. Тя се намираше в серия от три следващи отпадания в първия кръг.

Азаренка даде признаци на възстановяване на формата, откакто се завърна на корта през март. Липсата на процедура на червени кортове обаче даде отражение. Беларуската имаше единствено три мача на клей в последните две години, като загуби два от тях.

Двукратната първенеца от Australian Open направи цели 38 непредизвикани неточности против 23 на Синякова. В същото време разликата в печелившите удари беше минимална - 27 за беларуската и 25 за чехкинята. Азаренка осъществя всичките си три точки за пробив в мача, само че се пропука пет пъти при осемте благоприятни условия, които се откриха пред Синякова.

 Изненадите в женския
© Reuters

Във втория кръг Синякова ще се изправи против украинката Катерина Козлова, която сътвори най-голямата сензация от началото на шампионата с отстраняването на миналогодишната шампионка Остапенко.

Днес място в идната фаза от поставените тенисистки откриха Петра Квитова, Мадисън Кийс, Наоми Осака и Карла Суарес Наваро.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (344)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР