Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева нарече Зимните

...
Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева нарече Зимните
Коментари Харесай

Исинбаева: Игрите в Пьончан ще бъдат "осакатени" без Русия

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева назова Зимните олимпийски игри в Пьончан следващата година " осакатени ", откакто в тях няма да вземат участие съветски спортисти.

" Всички, които до последната минута вярвахте в справедливостта и се надявахте на нещо по-добро, апелирам ви не се отчайвайте. Както и вие, аз също през миналата година до последната минута имах вяра в справедливостта. Решението на МОК не трябва да се назовава ненадейно. Принципно всичко вървеше в тази посока, само че аз въпреки всичко се надявах да се разреши на чистите и неопетнени спортисти да излязат на спортните трасета под флага на своята страна - Русия ", написа някогашната лекоатлетка в обществените мрежи.

" Мислех, че позицията на МОК е да отстоява и пази чистите спортисти по целия свят, без да се взира в тяхната народност, цвят на кожата или етническа принадлежност и това ще бъде показано в реалност. Какво остана от правилото на олимпизма, от духа на олимпиадата, от концепцията за олимпийските игри? Без Русия това е една куца олимпиада ", прибавя още Исинбаева.

Вчера МОК взе решение да приключи участието на Олимпийския комитет на Русия и да спре от присъединяване в Пьончан спортистите на тази страна поради редовно нарушение на допинг разпоредбите. Руските състезатели имат право да се състезават самостоятелно под олимпийски байрак.

Самата Исинбаева не съумя да взе участие на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Това стана заради проблеми от същия темперамент - Руската федерация по лека атлетика бе изритана от Световната (ИААФ). И тогава ИААФ реши да не пуска съветски лекоатлети в Рио като се изключи състезателката по скок на дължина Дария Клишина, която живее и тренира в чужбина.

Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат от 9-и до 25-и февруари 2018-а година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР