Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева написа отворено

...
Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева написа отворено
Коментари Харесай

Исинбаева написа писмо до Световната атлетика и МОК в защита на руските атлети

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева написа отворено писмо до Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната атлетика по отношение на крайния период за заплащане на Руската федерация по лека атлетика (RusAF).

Исинбаева разгласява писмото, подписано от нея и други “чисти “ съветски спортисти в Instagram. Писмото идва, откакто редица съветски спортисти също писаха до президента на страната Владимир Путин, като го приканиха да се намеси в разногласието сред Световната атлетика и RusAF.

Те предизвестиха Путин, че съветската атлетика е " на прага на злополучие ", като срокът e до 1 юли RusAF ще заплати половината от 10 милиона $ санкция (8 милиона паунда / 9 милиона евро). Ако заплащането не бъде осъществено, процесът на позволен безпристрастен състезател, който разрешава на някои съветски спортисти да се състезават под безпристрастен байрак, ще бъде спрян.

View this post on Instagram
A post shared by YELENA ISINBAEVA (@isinbaevayelena) on Jun 27, 2020 at 8:21am PDT
В писмото, адресирано до президента на Световната атлетика Себастиан Коу, президента на МОК Томас Бах и Асоциацията на националните олимпийски комитети, изпълняващ длъжността президент Робин Мичъл, Исинбаева съобщи, че наказването ще бъде “грубо нарушаване на спортния принцип и правата на чистите спортисти “.
" Според нас наказването би трябвало да се носи от федерацията, а не от спортистите ", написа Исинбаева.

View this post on Instagram
A post shared by YELENA ISINBAEVA (@isinbaevayelena) on Jun 26, 2020 at 10:31am PDT
“Лишаването ни от опцията да се изявяваме на интернационалните надпревари е недопустимо и прекалено наказване, прилагайки правилото на груповата отговорност, принуждавайки ни да носим отговорност за злодеянията на трети страни.

Молим ви да ни подкрепите и да помогнете да защитим правата и ползите на съветските спортисти в желанието им да се състезават почтено и намерено, засилвайки позициите на чистия спорт”, се споделя още в писмото на международната рекордьорка в овчарския скок.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР