Двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка спечели пета световна

...
Двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка спечели пета световна
Коментари Харесай

Шели-Ан Фрейзър-Прайс с пета световна титла на 100 м

Двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка завоюва пета международна купа в спринта на 100 метра за дами на шампионата на планетата по лека атлетика в Юджийн (САЩ).

35-годишната спринтьорка финишира с връх на шампионатите - 10.67 секунди и отбрани купата си от Доха 2019.

След нея се подредиха още две представителки на Ямайка Шерика Джаксън с персонален връх 10.73 и Илейн Томпсън-Хера с 10.81 секунди.

Нито една нация до момента не беше съумяла да направи цялостен подиум на Световно състезание на 100 метра за дами, макар че Ямайка го реализира на миналогодишната Олимпиада в Токио със същите три атлетки, както и в Рио 2008.

Фрейзър-Прайс, която остана втора в Токио 2020, към този момент има пет международни трофеи и два златни олимпийски медали на 100 метра (Лондон 2012, Пекин 2008), а към този момент на 35 години не демонстрира безусловно никакви признаци на усложнение, защото времето й беше най-бързото от всички тези седем триумфа.

Единствено легендата в овчарския скок Сергей Бубка е печелил повече международни самостоятелни трофеи - шест.

Томпсън-Хера, която завоюва стартовете на 100 и 200 метра на последните две олимпиади и е втората най-бърза за всички времена след Флорънс Грифит-Джойнър, към момента е без самостоятелна международна купа. Тя има сребро на 200 метра и злато със щафетата на 4 о 100 метра от Пекин 2015.

Дина Ашър-Смит, сребърна медалистка през 2019 година, изравни английския връх от 10.83 секунди и приключи на четвърто място.
/БТА/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР