Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и Самуил Донков поставиха европейски

...
Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и Самуил Донков поставиха европейски
Коментари Харесай

Гроздева и Донков поставиха европейски рекорд в стрелбата в Минск

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и Самуил Донков сложиха европейски връх в дисциплината микс 10 м въздушен револвер.
 Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни преди европейските игри в Минск
Те реализираха резултат 581 точки от квалификациите на Европейските игри в Минск. След това в полуфиналите двамата се подредиха на седмо място в крайното класиране.

Междувременно полският град Краков бе единомислещо определен за хазаин на третото издание на Европейските игри 2023.

Това стана по време на Асамблеята на Асоциацията на европейските национални олимпийски комитети в Минск, в която участваха ръководителят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар Белчо Горанов.

Стефка Костадинова пък ще бъде на следващия ден измежду групата ВИП посетители, които ще бъдат трансферирани с чартър от Минск до Лозана. Президентите на националните олимпийски комитети от Европа ще бъдат специфични посетители и ще се причислят към останалите олимпийски шефове при откриването на новата щаб квартира на МОК.

Костадинова ще бъде част от тържествената гала, на която президентът Томас Бах ще пререже лентата и ще разведе гостите из новите пространства.

Събитието е планувано тъкмо в Олимпийския ден – 23 юни и ще означи 125-ата годишнина от основаването на Международния олимпийски комитет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР