Двукратната медалистка от световни първенства Луна Хендрикс от Белгия спечели

...
Двукратната медалистка от световни първенства Луна Хендрикс от Белгия спечели
Коментари Харесай

Белгийката Луна Хендрикс спечели турнира Скейт Америка

Двукратната медалистка от международни шампионати Луна Хендрикс от Белгия завоюва купата при дамите на шампионата от сериите Гран При по фигурно пързаляне " Скейт Америка " в Алън (Тексас).

Втора се подреди представителката на домакините Изабеу Левито, а трета е Нина Петрокина от Естония, която се изкачи от четвърто място в късата стратегия до подиума и взе първо отличие от Гран При в историята на страната си.

Белгийката извърши пет чисти тройни скока, като позволи неточност единствено на тройния дебелак в комбинацията. Хендрикс получи оценка от 145.36 точки и събра 221.18 от двете стратегии, с цел да вземе второ злато в кариерата си от Гран При шампионатите.

" Разбира се, това значи доста за мен. Имах тежка подготовка и просто желаех да се насладя на надпреварата ", разяснява белгийката, сребърна медалистка от европейското състезание тази година.

" Да се представиш по този метод е необикновено чувство, а също и да вземеш златен орден. Реших да стартира подготовката си малко по-късно, тъй като главният фокус за мен тази година е европейското състезание. Но просто желаех да се състезавам на Гран При, с цел да усетя надпреварите. Дойдох на този шампионат без никакви упования ", добави тя.



Изабеу Левито остана втора с 208.15 точки, а трета е Петрокина със 194.55 точки.

При танцовите двойки четвърта купа от от " Скейт Америка " взеха международните първенци Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ), които събраха 212.96 точки.

Канадците Марджъри Лажоа и Закари Лага приключиха на второ място със 196.99, а трети са Евгения Лопарьова и Жофри Брисо от Франция със 193.47 точки.

Следващият шампионат от веригата е " Скейт Канада " във Ванкувър от 27 до 29 октомври.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР