Двуколесният свят беше тота.но шокиран, когато Harley-Davidson обяви революционна промяна в мотоциклетната

...
Двуколесният свят беше тота.но шокиран,
когато Harley-Davidson обяви революционна
промяна в мотоциклетната
Коментари Харесай

Harley-Davidson продължава смело експериментите с тока!

Двуколесният свят беше тота.но шокиран, когато Harley-Davidson разгласи революционна промяна в мотоциклетната си гама с напълно електрическия модел LiveWire. Че това не беше първоаприлска смешка стана ясно, когато беше оповестена и цената на машината на равнище от $30 000 и започнаха да се приемат поръчки за нея.

Явно опитът се оказва сполучлив и 116-годишната компания навлиза в непознат за нея сегмент на пазара, търсейки нови клиенти, най-много измежду младите байкъри. Като че ли, обаче, в мощната “сянка ” на LiveWire останаха два доста интересни концепта, демонстрирани в този момент от Harley на щанда му в изложбата за електроника CES в ас Вегас. А в тях се крие сериозен потенциал точно за недокоснатата досега от компанията клиентела.

Първи рисунки на машините плъзнаха из нета през това лято, само че никой до CES не ги приемаше серизно, изключително на фона на модела LiveWire. Сега излиза наяве, че компанията има доста съществено намерение за идващите промени на пазара, търсейки начин да предложи базови пазарни продукти, даже за градско и еко каране на по-младите байкъри. И това несъмнено е добре...

Интересен миг е че от Harley още не са дали имена на концептите. Единият е малък електрически скутер, а другият е планински кросов вид. При първият вместо общоприетия челен фаре използван светещ LED кръг, а стъпенките имат формата на дъски за скейтборд. Машината е компактна и наподобява лека, акумулаторът е инсталиран ниско долу в рамата. Дизайнът на машината е интересен микс от елементарни форми и футуристични решения. Електрическият оф-роудър пък има дългоходово окачване и изглежда готов да се оправи с сложните планински терени.

Хората на Harley-Davidson заслужават сериозна похвала за смелоста си да разчупят традицията и в това време да й останат верни. В новата за тях област на електрическите двуколесници те предлагат забавни и положителни дизайни на различни по равнище елмотоциклети. Остава да забележим дали в духа на традицията на компанията те ще съумеят да прибавят нещо ново и да привлекат нови нейни почитатели.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР