Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република

...
Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република
Коментари Харесай

МЗ и Регионалният офис на СЗО за Европа подписаха 2-годишно споразумение за сътрудничество


Двугодишно съглашение за съдействие сред Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2022-2023 година беше подписано през днешния ден от министъра на опазването на здравето проф. и районния шеф на Световната здравна организация за Европа доктор Ханс Клуге в Копенхаген.

Проф. Сербезова е на двудневно работно посещаване в датската столица. Съгласно подписания документ, през новия двугодишен интервал, Министерство на здравеопазването и СЗО ще концентрират взаимната си активност в области като универсално здравно покритие за всички, по-добре предпазени хора при изключителни здравни обстановки и други. Освен работата по двугодишното съглашение, българският здравен министър и доктор Клуге разискаха провокациите пред здравните системи в световен мащаб, мигрантските рецесии и пандемията от COVID-19. 

Проф. Сербезова изрази признателност към представителите на Регионалния офис на СЗО за Европа за цялостното им подпомагане, оказвано по време на пандемията от COVID-19. От името на Регионалния офис на СЗО за Европа, доктор Клуге връчи на министър Сербезова премия за българските медицински чиновници като самопризнание за тяхната безрезервност и положените изключителни старания в битката за преодоляване на пандемията, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР