Двуетажен автобус, превозващ група от 70 ученици от 15 до

...
Двуетажен автобус, превозващ група от 70 ученици от 15 до
Коментари Харесай

Двуетажен автобус с ученици се преобърна в Чехия

Двуетажен рейс, пренасящ група от 70 възпитаници от 15 до 18 години и възрастни, се прекатурна покрай град Лоуни, Устецки край, Чехия. Инцидентът е станал малко преди 9 часа тази заран.

" Някои от децата са ранени, като трима имат пострадвания от междинна степен ", заяви пред публицисти представител на полицията Даниел Витек, предава ТАСС.

Около 10 от децата са били заклещени сред седалките и са избавени от пожарникари. Повечето от възпитаници са леко ранени, най-вече синини, ожулвания и порязвания.

Шофьорът не е съумял да се оправи с ръководството на рейса, вследствие на което транспортното средство излиза от автомагистралата и се прекатурва.

На мястото на случая са привлечени обилни сили на полицията, спасители и коли за спешна помощ. За евакуацията на потърпевшите е извикан медицински хеликоптер, който не е съумял да кацне заради мощна мъгла, съобщи Вести.ру.

Според информация на Чешката телевизия, пътуващите в рейса са от Жатец и е отивала на ски в Австрия. Общо 58 възпитаници и 11 възрастни са били в рейса.

Инцидентът се проверява от полицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР