Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово.

...
Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово.
Коментари Харесай

Предстоящи събития за 14 юли

Двудневно гайдарско надсвирване стартира през днешния ден в село Равногор, община Брацигово. В 10.00ч. в местността " Свети Илия " ще бъде отслужен водосвет, след което участниците и гостите ще бъдат поздравени от кмета на Брацигово Петко Петков и патронът на проявата- националната певица Валя Балканска. Надсвирването се организира за пета поредна година.
*****
Детски празник стартира през днешния ден в Архитектурния резерват " Никополис пъкъл Иструм " край Велико Търново, началото е от 10.00 часа.
*****
Операта " Мадам Бътерфлай " от Джакомо Пучини ще показа Бургаската опера на фестивала " Сцена на вековете " на крепостта " Царевец " във Велико Търново. Началото е от 21.00 часа, а след представлението ще бъде излъчен аудио-визуалният театър " Звук и светлина ".
*****
Първи църногорски събор " В сърцето на Граово " ще бъде открит през днешния ден на поляните край манастира " Св.св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян " в брезнишкото село Гигинци. Събитието ще показа традициите, културата, бита, поминъка, гениите и духа на Граово в предишното и през днешния ден.
*****
Национален събор на златотърсачите, проведен от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и астероиди в партньорство с община Враца, се открива от 10 часа на Голямата поляна наоколо до пещера " Леденика ". По време на събора ще се проведат разнообразни надпревари за мъже, дами и деца, и томболи.
*****
Първи интернационален шампионат по художествена гимнастика " Кралица на Аида " стартира в спортна зала " Дружба " в Хасково. Официалното разкриване на надпреварата, в което ще вземат участие 200 гимнастички, е 12.00 часа.
*****
Сдружение " Онкоболни и другари " в Бургас провежда през днешния ден благотворителен плувен маратон. Събраните средства ще оказват помощ за рехабилитацията на хора с онкологични болести. Лице на маратона е актрисата Йоана Буковска - Давидова. Тя ще даде старт на конкуренцията в 8 часа на " Морска гара ". Участниците ще преплуват дистанцията от остров " Света Анастасия " до парк " Росенец ". След плувния маратон, по традиция в 19 часа ще има благотворителен концерт на Магазия 1 - Морска гара Бургас
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР