Двудневна международна конференция “Социални услуги на едно гише - нов

...
Двудневна международна конференция “Социални услуги на едно гише - нов
Коментари Харесай

Община Аксаково домакинства на международна конференция за социални услуги на една гише

Двудневна интернационална конференция “Социални услуги на едно гише - нов метод за обществено включване ” стартира във Варна. Общата стойност на плана, извоюван от Община Аксаково, е 198 000 лева и е вход от ноември предходната година до края на 2018 година Външните сътрудници са испанската община Игуалада и Полската асоциация за обществена политика.

" Целта на плана е да бъде построен административен потенциал на чиновниците в община Аксаково, посредством въвеждане на положителни партньорски практики, обществени нововъведения и характерни умения за партньорство в региона на общественото включване и битката с бедността, равните благоприятни условия и недискриминация и изискванията на труд ", сподели секретарят на Община Аксаково Надка Симеонова.

В рамките на плана Община Аксаково към този момент сътвори Център за обществени услуги на едно гише, в който имащите потребност декларират казуса си и получават най-адекватната обществена услуга. Благодарение на електронната платформа Social One Stop Shop искащите да се възползват от новаторските обществени услуги могат да се срещнат с тях, без да напущат дома си.

В момента в община Аксаково над 460 души се възползват от необятен набор обществени услуги, измежду които - домакински обществен патронаж, персонален помощник, обществен помощник, домакински асистент, център за социална поддръжка, спешен център за жертви на домашно принуждение и пр.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР