Двудневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна

...
Двудневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна
Коментари Харесай

Лекарства и термометри предадоха русенци в кампанията за опасни отпадъци

Двудневна акция за събиране на рискови боклуци от семействата стартира през днешния ден в Русе

Мобилният пункт на общината е ситуиран на ул. „ Шипка “№ 33 /до жп прелеза на Кооперативния пазар/ и работи от 10 до 16 часа на 17 и 18 май. Първите предадени боклуци бяха медикаменти и живачни термометри, осведоми

От общината регистрират, че всяка година от ден на ден русенци употребяват опцията да предават този тип боклуци в мобилния пункт. Най-активни са младежите, които имат отговорно отношение към запазване на околната среда.

„ Правим акцията два пъти годишно – напролет и през есента. Припомням, че тя е единствено за семействата, а не за компаниите. Имали сме случай, когато на пункта пристигна цялостен микробус с медикаменти, а юридическите лица предават рисковите боклуци по различен ред. Целта е да се улеснят хората, защото не трябва този тип боклуци да се смесват с общите. След предаването им общината има контракт с компания, която ги рециклира “, сподели зам.-кметът Димитър Недев.

Русенци могат да предадат опаковки, съдържащи останки от рискови субстанции, медикаменти с изминал период на валидност, живачни термометри и живак, почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за битка с вредители, киселини, основи, бои, лепила, лакове, разтворители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР