Двучасова спасителна акция за туристи, блокирани от свлачище в района

...
Двучасова спасителна акция за туристи, блокирани от свлачище в района
Коментари Харесай

Проведе се спасителна акция на туристи, блокирани край местноста Дамбалъ​

Двучасова избавителна акция за туристи, блокирани от свлачище в региона на планинската околност Дамбалъ, провежда Община Момчилград. Около 25 души, с няколко автомобила, били на пикник в региона на върха. След като завалял пороен дъжд - туристите тръгнали да се прибират, само че се оказало, че пътят е затворен от задействало се свлачище. Кметът на община Момчилград Сунай Хасан е разпоредил техника да отиде на място, с цел да разчисти пътя от земната маса и свлеклите се огромни камъни, които са в допълнение са затруднили разчистването.

Момчилград

Община Момчилград провежда избавителна акция на туристи, блокирани от свлачище в региона на планинската околност Дамбалъ. Около 25 души с няколко автомобила са били на пикник в региона на върха, където има чешма. След като завалял пороен дъжд туристите тръгнали да се прибират, само че се оказало, че пътят е затворен от задействало се свлачище малко преди да стигнат най-близката махала.

" Разпоредих се техника на общината да отиде на място, с цел да разчисти свлеклите се на пътя земни маси ", съобщи кметът на община Момчилград Сунай Хасан.

Той добави, че избавителната акция е траяла към 2 часа. На пътят, който е държавна благосъстоятелност, са с изключение на земна маса са се свлекли огромни камъни, които са затруднили разчистването.

" Пътят беше издигнат от Горското по план на общината, само че още при построяването му не бяха спазени част от условията. Водостоците не бяха задоволително, а тук-там канавките бяха доста дребни. Това е главната причина да се стигне до активизирането на свлачището и затварянето на планинския път, който тук-там е с надолнище от 18 % ", сподели Сунай Хасан.

Той ще упорства представителя на страната Никола Чанев да потърси отговорност от фирмата-изпълнител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР