Двубоят започна със силен натиск на украинците, които отправиха първия

...
Двубоят започна със силен натиск на украинците, които отправиха първия
Коментари Харесай

България удържа Украйна за равенство 1:1 в Одеса

Двубоят стартира със мощен напън на украинците, които насочиха първия си изстрел към противниковата врата още в 30-та секунда, само че той бе неакуратен. Домакините пропуснаха още няколко благоприятни условия в идващите минути, преди централният нападател Артьом Довбик да прати топката в българската врата, само че голът му бе анулиран поради засада. " Лъвовете " се възползваха от един от дребните си шансове, с цел да поведат в резултата в 35-та минута, когато отбраната на Украйна не се ориентира добре при изритана топка от вратаря Николай Михайлов, а Радослав Кирилов бе най-съобразителен и прати топката във вратата на противника.

България стартира добре второто полувреме, само че скоро по-късно играчите на Александър Петраков постановиха сериозен напън, като един път гредата избави българската врата, а на няколко пъти влезлият от пейката вратар Светослав Вуцов се намеси чудесно. Все отново българската защита се пропука в 79-та минута, когато Тарас Степаненко преодоля Вуцов със страховит изстрел от воле от далечно разстояние, който не остави шансове на българския пазач. До края четвъртфиналистите от Евро 2020 имаха няколко шанса да стигнат до цялостен поврат, само че не съумяха да ги осъществят, с помощта на Вуцов, и в последна сметка дуелът приключи при тъждество 1:1.

В последния си мач за годината в понеделник, 15 ноември, България гостува на Швейцария в заключителната си среща от квалификациите за Мондиал 2022, до момента в който Украйна гостува на Босна и Херцеговина във вторник, 16 ноември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР