Двубоят от Бундеслигата межди Кьолн и Байерн (Мюнхен) през изминалия

...
Двубоят от Бундеслигата межди Кьолн и Байерн (Мюнхен) през изминалия
Коментари Харесай

Иранска телевизия е цензурирала кадри със съдийката на мача между "Кьолн" и "Байерн"

Двубоят от Бундеслигата межди " Кьолн " и " Байерн " (Мюнхен) през миналия уикенд влезе в историята, откакто иранска телевизия цензурира фрагментите от дуела. Според ARD в Иран не са били показвани близки фрагменти на съдийката на срещата Бибиана Щайнхаус.

Във всеки миг, когато камерите са давали непосредствен на проект на Щайнхаус за установяване на съдийско решение или прекъсване на играта, в Иран са се давали общи проекти или фрагменти с публиката на трибуните " Рейн Енерги щадион ". Информацията е на коресподента на ARD в Техеран Натали Амири.

Бибиана Щайнхаус е най-известната жена арбитър в Германия. Тя ръководеше мачове във втора Бундеслига от 2007 година, а през сегашния сезон беше нараснала и попадна измежду арбитрите, които свирят в елита. Щайнхаус е първата жена, която управлява срещи в Бундеслигата.

Телевизията, която излъчва мачовете от Бундеслигата в Иран, е BeIN Sport Arabia. Катарската компания се излъчва на територията на над 60 страни, като има няколко разнообразни подразделения - за Франция, Испания, останалата част от Европа, Близкия изток и Северна Африка, Азия, както и Съединени американски щати. BeIN Sport в Иран получава сигнал част от интернационалния фийд на Бундеслигата и няма лични камери на дуелите. Режисьорите за територията на Близкия изток обаче са цензурирали идващите фрагменти.
Es war ein anstrengendes Spiel für die Zensurmeister im #Iran: #Bundesliga#Bayern gegen #Köln und wer pfeift: eine Frau. #BibianeSteinhaus wurde also nur in der Totalen gezeigt u. jedes Mal als es zu näheren Kameraeinstellungen kam, zeigte das iranische Stastsfernsehen Zuschauer
— Natalie Amiri (@NatalieAmiri) May 7, 2018

В Иран наличието на дами на стадионите е неразрешено. Наскоро президентът на ФИФА Джани Инфантино беше подложен на критика, тъй като беше на мач в страната. Той обаче отвърна, че работи по въпроса допускане на иранските дами на стадионите.

През февруари 35 дами бяха задържани, откакто се пробваха да гледат онлайн дербито на Техеран сред " Естеглал " и " Персеполис ", което се игра пред 95 хиляди души. По-късно Инфантино даде обещание, че в близко бъдеще дамите в Иран ще бъдат позволени до футболните игрища.

За разлика от Иран Саудитска Арабия към този момент " отвори " стадионите и за дамите. През януари срещата сред " Ал Ахли " и " Ал Батин " влезе в историята, като първият мач в страната, на който можеха да участват дами.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР