Двубоят на Роджър Федерер и Александър Зверев в Колумбия бе

...
Двубоят на Роджър Федерер и Александър Зверев в Колумбия бе
Коментари Харесай

Отмениха мач №3 между Федерер и Зверев

Двубоят на Роджър Федерер и Александър Зверев в Колумбия бе анулиран. Причината за това, няколко часа преди двамата тенесисти да излязат на корта в Богота бе, заплахата от вълнения и опцията животът на доста хора да бъде заплашен в колумбийската столица.

Същият ден стотици хора стачкуваха пред дома на колумбийския президент - Иван Дюк в Богота, противопоставяйки се на комендантския час, натрапен на столицата след яростни безредици. Демонстрантите изпяха националния химн и чукаха по тенджери и тигани, а втори ден столицата и страната са залети с митинги, при които има и стотици ранени.

В колумбийската столица комендантският час бе въведен поради избухналите обществени митинги. Първоначално мярката бе приложена в обособени региони на столицата, само че по времето, когато Федерер и Зверев трябваше да са на корта, бе засегнала целия град.

Колумбийците показват недоволството си от икономическата и обществената политика на президента Дюк. В някои градове мирните акции прераснали в стълкновения с полицията, която прибегнала до водомети, сълзотворен газ и гумени патрони за усмиряване на протестиращите.

Първоначално митингите бяха замислени като демонстрации на студенти и преподаватели, само че политическата съпротива разгласи желанието си да организира обща стачка. Същевременно локалната миграционна работа затвори сухопътните и речните граници, а държавното управление разгласи незабавни ограничения, които включват възбрана за носене на оръжие.

Турнето на Федерер стартира в Чили, където той завоюва първия от серията демонстративни мачове против Александър Зверев в Южна Америка. Швейцарецът се наложи с 6:3, 4:6, 6:4.

Поредната им спирка бе Буенос Айрес, а в столицата на Аржентина двамата бяха посрещнати от футболната легенда Диего Армандо Марадона. Световният първенец не присъстваше на трибуните на Парке Рока, където двамата тенисисти забавляваха публиката, само че записа особено видео, което бе излъчено на огромен екран на корта.

След проваления мач в Богота, на 23 ноември Федерер и Зверев са в Мексико Сити, а ден по-късно ще забавляват публиката в Кито, Еквадор.

Маестрото употребява формалния си профил в Instagram, с цел да разгласи и там новината, че няма да има дуел в Богота, а доста почитатели му писаха, че са пристигнали от цялата страна поради него:

„ Сърдечно разбирам хората в Богота. За страдание не успяхме да проведем дълго чакания от мен мач поради комендатския час. Обещавам на всички, че аз и Саша ще се върнем, с цел да дадем късмет на колумбийските почитатели да ни видят. С толкоз хубави мемоари от турнето ми през 2012 година нямам самообладание още веднъж да го създадем “, написа швейцарецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР