Двубоят между Шериф и Партизан в Молдова от турнира Лига

...
Двубоят между Шериф и Партизан в Молдова от турнира Лига
Коментари Харесай

Мачът между Шериф и Партизан от Лигата на конференциите ще се играе без публика

Двубоят сред Шериф и Партизан в Молдова от шампионата Лига на конференциите ще се играе на празен стадион в четвъртък на фона на опасения по отношение на хипотетични, подкрепяни от Русия, опити за събаряне на националното държавно управление. Европейската футболна федерация (УЕФА) разгласи, че почитателите няма да бъдат позволени на стадиона. 

" Да се играе този дуел при закрити порти се дължи на решението на управляващите в Молдова ", се споделя в изказване на УЕФА. 

Вчера президентът на Молдова Мая Санду се оплака, че Русия възнамерява да употребява задгранични саботьори, с цел да смъкна държавното управление на дребната страна, да попречи на присъединението й към Европейския съюз и да я употребява във войната против Украйна. 

Молдова, някогашна руска република с към 2.6 милиона души, се стреми да построи по-силни връзки с Европейския съюз, откогато нейният комшия Украйна беше атакуван от Русия преди една година. Сърбия е обичаен съдружник на Русия и почитатели на Партизан от Белград бяха предстоящи на мача в молдовската столица Кишинев. 

Шериф е от Тираспол в сепаратисткия район на Приднестровието и неговите мачове в шампионатите на УЕФА към този момент са предмет на политическо решение този сезон поради войната. Европейската футболна централа изисква Шериф да играе домашен си дуел надалеч от Тираспол, който е на към 90 километра от украинския град Одеса.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР