Двубоят между Сейнт Джонстън и Абърдийн от втория кръг на

...
Двубоят между Сейнт Джонстън и Абърдийн от втория кръг на
Коментари Харесай

Отложиха мач в Шотландия заради заразени футболисти

Двубоят сред Сейнт Джонстън и Абърдийн от втория кръг на шотландското състезание бе отсрочен заради инфектирани футболисти. Срещата трябваше да се организира на следващия ден.

По-рано през днешния ден се разбра, че двама играчи на Абърдийн са дали позитивни проби за ковид, а други шест са изолирани поради контакт със инфектираните.

Първоначално клубът възнамеряваше да организира утрешния мач по проект. Намеса на здравното министерство на Шотландия обаче промени обстановката. Държавният орган свика незабавна среща с шефовете на футбола в страната, с цел да разиска обстановката, която държавното управление разказа като " очевидно нарушаване на разпоредбите ".

Осемте футболисти на Абърдийн под карантира са били в бар, свързван с повишението на инфектираните в града. Те са го посетили предходната събота след загубата си от Рейнджърс с 0:1 на старта на сезона.

Aberdeen's game against St Johnstone has been called off after two players tested positive for Covid-19https://t.co/XEDC321Cbt
— HeraldScotland (@heraldscotland) August 7, 2020
Президентът на клуба Дейв Кормак прикани за самообладание към играчите, като означи, че " всеки може да допусне неточност ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР