Двубоят между Ник Кирьос и Стефанос Циципас на Уимбълдън ни

...
Двубоят между Ник Кирьос и Стефанос Циципас на Уимбълдън ни
Коментари Харесай

Джокович: Случилото се с мен на US Open почти се повтори с Циципас, но той извади късмет



Двубоят сред Ник Кирьос и Стефанос Циципас на Уимбълдън ни направи очевидци на голям брой трагични обстановки, едната от които бе обвързвана с изблик на гняв от страна на гърка. След загубата на втория сет балканецът изпрати топка в трибуните, с която бе ударен фен, което провокира австралиецът да изиска дисквалификацията на своя конкурент с довода, че обстановката е била съвсем като тази на US Open 2020, когато Новак Джокович бе отхвърлен от конкуренцията, защото уцели една от съдийките по линиите.

На конференцията си след осминафинала сърбинът бе запитан за мнението си по отношение на въпросния случай с Циципас, при което отговорът на 20-кратния първенец от Шлема бе следният:

" Много пъти съм се държал непочтено и нелоялен на корта. Често давам воля на страстите си, само че постоянно съм се опитвал да покажа състезателен дух и почитание към съперника си. Случилото се с мен на US Open съвсем се повтори с Циципас. Той имаше шанс да не удари никого непосредствено в публиката, макар че топката отскочи от стената и по-късно удари някого от феновете. Надявам се, че осъзнава, че това беше неточност.

Когато Кирьос е на корта, постоянно е занимателно, само че въпреки това, може би не толкоз за съперника му. Факт е, че без значение дали хората го харесват или не, той притегля доста внимание към тениса. Младите хора го харесват, тъй като е друг и играе атрактивно. Не мисля, че това е неприятно за нашия спорт. Може би в някои обстановки мненията му на и отвън корта са спорни, само че това е същинският Кирьос, поради което го почитам.

Въпреки че говореше неприятни неща за мен години наред, той ме поддържа по време на събитията в Австралия. Беше един от дребното, които застанаха зад мен обществено тогава, и съм му признателен за това ", добави Ноле за взаимоотношенията си с Ник.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР