Двубоят между Ливърпул и Тотнъм (2:2) от неделя отвори огромно

...
Двубоят между Ливърпул и Тотнъм (2:2) от неделя отвори огромно
Коментари Харесай

А всъщност има ли засада при втората дузпа за Тотнъм?

Двубоят сред Ливърпул и Тотнъм (2:2) от неделя отвори голямо поле за полемики, които няма да затихнат още дълго време. Решенията на арбитъра Джонатан Мос и неговите асистенти бяха централна тематика на всички разбори.

Първата дузпа за „ шпорите”, отсъдена в 85-ата минута, провокира бурно неодобрение, поради обстоятелството, че когато Деле Али подаваше топката към Хари Кейн, той отчетливо се намираше в състояние на засада, преди да овладее и след това да бъде фаулиран от вратаря.Според промените в правилото засада обаче умишлените дейности на Деян Ловрен, който пробва да почисти, допира топката и не съумява трансформират тълкуването на обстановката.

Какво си споделиха съдиите в нажежения момент на "Анфийлд "?

Ето какво гласи допълнението в правилото за засада във футболната игра: „ Играч в състояние на засада, който получава топката от съперник, съзнателно играл с нея (освен в тази ситуация на съзнателно избавяне от противник), не се смята, че извлича преимущество.”

Клоп: Няма по какъв начин да не приказвам за съдиите

Именно за тази точка внимаваха основният арбитър Мос и неговият асистент Еди Смарт при своя разговор, предхождащ вземането на решението. Те бяха предпазени и от методиста на британските съдии Дърмът Галахър. „ Първата дузпа е забавна. Кейн е в позиция на засада и Деян Ловрен има шанса да почисти и се възползва. Той има чиста възмжност да почисти, само че не съумява и явно допира топката. Тя стига до Кейн, който към този момент явно не е в засада, както сочат правилата”, изясни някогашният интернационален съдия.

И до момента в който полемиките към обстановката ще продължат, то доста малко внимание се обърна на втората дузпа, която фиксира крайния резултат в 4-ата минута от добавеното време. Някогашният футболист от Висшата лига Джоуи Бартън бе един от дребното, които повдигна въпроса дали в действителност тя би трябвало да бъде отсъдена. Причината? По подигравка на ориста – още веднъж засада.

Lamela offside for me. That’s both penalties offside. Can’t believe the officials are getting praise. THEY GOT IT WRONG! TWICE. pic.twitter.com/Y0oHYFUyWz
— Joey Barton (@Joey7Barton) February 5, 2018
„ За мен Ламела е в засада (преди нарушаването на Върджил ван Дайк против него б.р.)”, съобщи Бартън в „ Туитър”. „ Така и двете дузпи се случват в засада. Не мога да допускам, че съдиите получават похвали. ТЕ СБЪРКАХА! ДВА ПЪТИ.”

При обстановката Ерик Дайър отклони с глава топката към Ламела, преди аржентинецът да бъде повален от Ван Дайк. За Ливърпул отсъждането беше мъчително, тъй като Мос в началото остави играта да продължи, а за нарушаването сигнал подаде още веднъж Еди Смарт. Чак тогава реферът спря играта и уточни още веднъж бялата точка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР