Двубоят между Левски Лукойл и Балкан Ботевград от полуфиналите за

...
Двубоят между Левски Лукойл и Балкан Ботевград от полуфиналите за
Коментари Харесай

Отхвърлиха контестацията на Балкан, няма да има преиграване на мача с Левски Лукойл


Двубоят сред Левски Лукойл и Балкан Ботевград от полуфиналите за Купата на България няма да бъде преиграван, откакто Комисията по контестации към Българската федерация по баскетбол отхвърли жалбата на Балкан.

Вчера "сините" завоюваха първия полуфинален конфликт в зала "Универсиада" със 73:62, само че след срещата управлението на Балкан изиска преиграване поради две нарушавания. Първото е, че таблото в залата спря да работи и времето трябваше да бъде следено с хронометър, а второто, че, агитката на домакините разполагаше с микрофон, включен в уредбата към залата, което е тормозило гостите. Малко по-късно от Левски Лукойл разпространиха декларация, че са подготвени да преиграят срещата, щом това е желанието на противника им.

Днес Комисията по контестациите се събра на съвещание, на което прегледа случая, само че в последна сметка отхвърли жалбата на ботевградчани. От Комисията регистрират, че макар потреблението на хронометър, няма установени неточности при времеизмерването и че то се е правило под непрекъснатия надзор на дежурния представител. Използването на уредбата в залата от почитателите на Левски също не е нарушаване, поради което една среща може да бъде преиграна. И двете нарушавания са в компетенцията на Дисциплинарната комисия към Федерацията, която ще реши дали да наложи наказания на домакините.

По този метод резултатът от първия дуел се резервира и в събота на реванша в Ботевград Левски Лукойл ще излезе на паркета с 11 точки преднина. В другия полуфинал през вчерашния ден Академик Бултекс победи Рилски Спортист с 98:86 като посетител. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР