Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли

...
Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли
Коментари Харесай

Пулев може да се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Двубоят сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за международните трофеи по бокс в тежка категория може да се състои на стадиона на " Тотнъм " в Лондон през пролетта. Британецът си върна поясите след триумф по точки в реванша против Анди Руис-младши в Саудитска Арабия. И в този момент желае идващият му мач да е точно на новия стадион на " Тотнъм ", който е с потенциал за 62 000 души. Според в. " Сън " срещата Джошуа - Пулев може да е още в края на март. " Гардиън " и " Скай Спортс " пък настояват, че е по-вероятно да се състои през април или май. 

" Ще бъде нещо огромно да пазя купите си на родна земя. Би било по-добре да е в мач против различен британец, само че би трябвало да последвам наложителните отбрани. Не съм се боксирал вкъщи от цяла година. Няма по какъв начин да изгубя на родна земя ", сподели Джошуа. 

Промоутърът му Еди Хърн съобщи, че към този момент е водил договаряния с " Тотнъм ": " Телефонът ми полудя, всички желаят да одобряват идващия му мач. Говорихме с " Тотнъм " още за реванша с Руис, само че не се разбрахме за датите. Те са съгласни да има мач там и би било хубаво да е на този прекрасен стадион. "

Хърн призна, че Пулев ще е евентуалният противник, защото е първи в листата на наложителните кандидати. Българинът е кандидат на интернационалната боксова федерация (IBF), а незабавно след мача друга от организациите - международната боксова (WBO), задължи Джошуа да се бие с техния кандидат Александър Усик.

" Ще приказвам с IBF и с WBO, с цел да забележим кой ще е първи. Изглежда, че са IBF, само че ще чакаме удостоверение. Джошуа желае да задържи всички пояси и в случай че е по този начин, първо ще е Пулев, по-късно Усик. Следващият мач ще е през април или май. "  Хърн работи и с Усик, като посочи, че до момента в който чака мача си за международната купа, украинецът може да срещне Дерек Чисора. Мениджърът на украинеца - Егис Климас, към този момент съобщи, че Усик предпочита да се боксира с Чисора, вместо да чака още 6 месеца за мача си за купата.

Пулев пък сподели, че е подготвен за мач с Джошуа. Попитан за разновидността за мач през март в Лондон, пред " Нова " той разгласи:  " Идеално, аз съм подготвен за подобен мач. Не е за поверие. "  Той е сигурен, че ще се показа по-добре от Анди Руис.  " Готов съм да го победя! Аз съм доста по-добър от Руис. Готов съм за пердах против Джошуа, Тайсън Фюри или Адам Ковнацки. Усещам, че ще победя, без значение против кого, и то доста безапелационно ", съобщи пък боксьорът пред Българска национална телевизия. 

Междувременно Джошуа разкри, че е имал здравословен проблем преди първия си мач с Руис в Ню Йорк през юни, в който сензационно загуби с нокаут. " Имах проблем със здравето, през който прекосявах дълго време. Не знаех какво не беше наред с мен. Чувствах се доста изтощен, изцеден, мислех, че е от тренировките. В съблекалнята преди мача си сложих главата в кофа с лед и си мислех: " Защо се усещам толкоз изтощен? " Дори в лагера преди реванша претърпях интервенция, само че след нея нямах никакви проблеми. "

Въпреки че му предстоят мачове със наложителните кандидати, британецът изиска и среща с спечелилия от реванша сред Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри за купата на WBC: " Когато те са подготвени, знаят къде да ме намерят. Не тичам от никого, желая най-хубавите в света. С наслаждение бих победил и Фюри, и Уайлдър. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР