Двубоят между Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024

...
Двубоят между Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024
Коментари Харесай

Атентат с двама убити спря Белгия – Швеция

Двубоят сред Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024 беше преустановен поради атентат. Инцидентът е станал малко повече от два часа преди конфликта. Жертвите са шведски жители, пристигнали за мача. Той беше преустановен след първото полувреме при резултат 1:1.

Запалянковците и на два тима бяха арестувани 75 минути на стадиона. После стартира евакуация. Феновете бяха продружени от полиция из града. Шведският отбор пък получи полицейски конвой до летището.

Шведската телевизия TV6 твърди, че играчите на Швеция са споделили на УЕФА, че не желаят да излизат на терена за второто полувреме и белгийската страна се е съгласила. „ Научих, че има атентат на почивката. Беше безусловно нереално. В какъв всят живеем? “, попита.

„. Ние нямаме късмет. Не виждам причина да довършим мача или да го преиграваме “, сподели капитанът на Швеция Виктор Линделоф.

Премиерът на Белгия Александер де Кро е свикал съвещание на спешния щаб.

Първоначалните известия сочат, че нападателят е стрелял безсистемно по минувачи по улицата, където дошъл с мотопед. След това влезнал в офис постройка и там траял да стреля, след което е избягал.

Във „ Facebook “ той е разгласил видео, в което декларира принадлежност към терористичната формация „ Ислямска страна “. Действията му са свързани с нахлуване против мюсюлмани в Съединени американски щати. Шестгодишният Уадеа Ал Фаюм бе погубен край Чикаго с нож от американец през уикенда. Той атакува него и майка му, тъй като са от палестински генезис.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР