Двойно увеличение на желаещите да се изследват за коронавирус, за

...
Двойно увеличение на желаещите да се изследват за коронавирус, за
Коментари Харесай

Опашки пред лабораториите за PCR тестове, пътуващите се записват предварително

Двойно нарастване на искащите да се изследват за ковид, с цел да могат да пътуват регистрират от лабораториите. Пътуващите се записват прозорливо с дни напред, с цел да подсигуряват отпуската си. За да поемат напора, доста лаборатории са удължили както работното време, в което вземат проби, по този начин и това, в което те се обработват. Проверката е на 24 часа.
“Ръст на искащите да се тестват се следи от предходната седмица, тъй като първа това условие сложи Австрия. С отпущането на ограниченията и придвижването на хората пък се усилиха инфектираните и контактните ”, изясни доктор Веселина Колева, шеф на клиничната лаборатория в Болница Токуда.
След това негативен PCR тест или 14-дневна карантина желаеха за българи още 4 страни: Гърция, Норвегия, Финландия и Литва.
5 страни с карантина и ограничавания за българите
В разгара на летния сезон Гърция разгласи, че от сряда, 15 юли, желае PCR проби от референтна лаборатория, преведен на британски език. Важено е и условието, че пробата би трябвало да е изработен през последните 48 часа преди пътуването.
В Токуда тестваните дневно са скочили двойно - от 50 на към 100. За да смогне, от понеделник лабораторията е удължила с 2 часа времето за набиране на проби и това ще прави до 13,30 ч. Свободни часове обаче има за след дни.
За след 3 седмици записват часове в лабораторията на ДКЦ “Софиямед ”, която от май работи и с последно потомство инсталация за експресни PCR проби, чиито резултати излизат за часове. А за тестването с резултат до 36 часа свободните часове са запълнени за идващите 14 дни, сподели доктор Тинка Данчева, шеф на консултативния център “Софиямед ”.
От там означават забавна наклонност, че се появяват искащи да се тестват и по двата метода - ескпресен и общоприет PCR.
При оптимален потенциал от 450-500 проби дневно работят и в лабораториите на “Цибалаб ”.
“Увеличението беше доста още преди Гърция и бе предстоящо. Все повече страни ще желаят резултат от PCR тест ”, изясни притежателят доктор Недялко Калъчев.
Екипите в лабораториите работят съвсем непрекъснато, само че резултатите все по-често излизат след 48 часа поради многото проби и недостигащите експерти.
Ръст на тестваните регистрират и в лабораторията на УМБАЛ “Александровска ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР