Двойно се намалява квотата на децата с хронични заболявания в

...
Двойно се намалява квотата на децата с хронични заболявания в
Коментари Харесай

Режат наполовина приема на хронично болни деца в градина

Двойно се понижава квотата на децата с хронични болести в групите в детските градини – от 10 до 5. Това планува планът на нова разпоредба за банкет в детски градини и подготвителни групи в учебните заведения в София. Идеята на новия документ е да затегне разпоредбите, по които се отсяват хлапетата. Документите за деца с хронични болести ще продължат да се предават на книжен притежател, както и сега. Те ще бъдат отсявани от специфична комисия, в която влизат здравни и просветителни специалисти. Децата със специфични просветителни потребности ще аплайват онлайн за банкет в детска градина, планува още планът на Столична община (СО). Става дума за хлапета с хиперактивност, аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и други В една група може да има не повече от три деца със СОП. Онлайн кандидатстване за всички деца се вкарва и за подготвителна група в школата.

До измененията се стигна след петиция на жители, адресирана до Столична община. Предстои измененията в наредбата да бъдат прегледани от Столичния общински съвет. Измененията се показват, откакто в последните седмици се заприказва за банкет в детски градини по втория метод.

По-рано през вчерашния ден зам.-кметът по обучение към Следствен отдел към окръжна прокуратура Тодор Чобанов съобщи пред bTV, че всеки сигнал за крепко дете, което е било признато в градина с документи за хронично заболяване, се подава към районните здравните инспекции.

„ До момента нито едно от тези подозрения не се е удостоверило “, съобщи Чобанов.

По мотив информацията, че едни и същи деца по едно и също време са в описите на чакащите за детски градини и към този момент посещаващите забавачка, Чобанов съобщи, че това „ не приказва за скица за банкет по втория метод “. „ Някой шеф просто не е актуализирал осведомителната система за обслужване на детските заведения. През годините сме създали голям брой инспекции, има доста шефове, на които са наложени разнообразни по степен дисциплинарни санкции “, съобщи още зам.-кметът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР