Двойно повече събития обещават органзиаторите за второто издание на Софийската

...
Двойно повече събития обещават органзиаторите за второто издание на Софийската
Коментари Харесай

Второто издание на Софийска нощ на игрите ще обхване 35 локации

Двойно повече събития дават обещание органзиаторите за второто издание на Софийската нощ на игрите - Sofia Game Night, което ще се организира на 2 ноември на 35 местоположения в столицата.

Еднодневното събитие е отдадено на игрите във всички техни разнородни форми и се провежда от Гьоте-институт България и ESL в партньорство с Game Dev Summit и с поддръжката на Френския културен институт.

Във второто му издание посетителите ще могат избират от разнообразие от събития като изложения, ревюто Games Made in BG, гейминг в разнородни форми, работилници, косплей надпревари и манга вечер, шампионати, сетивни градски пътувания, концерти, настолни игри и други събития, ориентирани експерти и фенове от всички възрасти.

Помислено е и за най-малките гости и тази година уредниците плануват три пъти повече събития в своята специфична детска стратегия.

 Второто издание на Софийска нощ на игрите ще обхване 35 местоположения
© Гьоте институт

Третото издание на ревюто Games Made in BG ще бъде измежду главните акценти на Софийската нощ на игрите. То ще се организира в Гьоте-институт с присъединяване на над 40 разработчици и основатели на настолни и видео игри от България, сред които ще са огромни AAA студиа, както и дребни самостоятелни студиа.

За първи път през тази година ще има и съревнование за прототипи на настолни игри Show Your Creation 2019, което ще бъде в две елементи. То цели да насърчи предприемаческия дух на всеки, който има предпочитание да основава подобен вид игри. Първата му част ще е на 26 октомври и ще включва серия от лекции и срещи за това по какъв начин се основават и издават настолни игри. Във втората част ще бъдат показани плановете за игри, а спечелилият ще получи поддръжка за доразработване на своя първообраз от The Stars Group.

За първи път, с помощта на Елисейския немско-френски фонд, Sofia Game Night ще влезе и в ролята на продуцент на събития и ще поддържа финансово планове, определени след отворена покана. Сред тях са начинания, които изследват артистичния и обществен капацитет на игрите, както и гостувания на интернационалните посетители.

Пълната стратегия на събитието ще бъде оповестена на уеб страницата на Sofia Game Night, както и в неговата " Facebook " страница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР