Двойно по-голям лимит ще имат от днес – 12 април,

...
Двойно по-голям лимит ще имат от днес – 12 април,
Коментари Харесай

Безконтактните плащания с Мастеркард от днес са повишени до 50 лв.

Двойно по-голям предел ще имат от през днешния ден – 12 април, притежателите на банкови карти “Мастеркард ” при безконтактни заплащания. Вместо досегашните 25 лв. те ще могат да заплащат до 50 лв., без да вкарват пин код, оповестяват от компанията.

Увеличението на лимита за безконтактно заплащане важи за всички revolut карти с логото на “Мастеркард ”. Много евентуално е промени в лимита за безконтактно заплащане, без да е необходим ПИН, да има и за картите с логото на “Виза ”, само че за момента такава стъпка не е оповестена.

Това е общоприета стъпка в развиването на пазара към въвеждане на новаторски способи на заплащане, разясняват финансисти.

По данни на Българска народна банка и “Мастеркард ” безконтактните заплащания са се нараснали със 151% за последната година, което е надалеч над междинното за Европа. Средната стойност на една трансакция е 58 лв.. Новият предел от 50 лв. отразява настоящите финансови потребности на потребителите и демонстрира зрелостта на българския пазар за тази стъпка, аргументират се от “Мастеркард ”.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР