Двойният стандарт в качеството и цените на храните за Югоизточна

...
Двойният стандарт в качеството и цените на храните за Югоизточна
Коментари Харесай

Манолова: Двойният стандарт в качеството и цените на храните е дискриминация

Двойният стандарт в качеството и цените на храните за Югоизточна и Западна Европа са дискриминация, съобщи в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " омбудсманът Мая Манолова.

Тя показа още, че приготвя позиция до всички европейски омбудсмани, които ще окажат напън върху земеделските министри, които на съвещание в средата на юли ще осъдят двойния стандарт.

„ Оказа се, че до момента в който се борим и противопоставяме против Европа на две скорости, Европа в два хранителни стандарта е реалност и това е по този начин и в България. Близо една-четвърт от тестваните от Министерството на земеделието храни са с друго качество от същите със същия бранд, предлагани в Западна Европа, а половината от тестваните храни са на по-високи цени, като изключително фрапантни са цените, свързани във връзка с детските храни, детските пюрета ", сподели Манолова.

Омбудсманът съобщи още, че счита да провежда среща с евродепутатите с разнообразни цветове и да упорства за започване на процедура за смяна в регламента на храните и на директивата, а за разликата в цените съгласно нея, инспекцията на Министерство на здравеопазването, би трябвало да бъде продължена, с цел да стане ясно каква е повода същите артикули да бъдат доста по-скъпи.

„ Детското пюре коства със 105% по-скъпо от същото в Берлин. Каква част от крайната цена е Данък добавена стойност, с цел да се подхващат съответни дейности, тъй като не е обикновено битката с демографската рецесия да е главен приоритет и на ръководещи, и на съпротива, а в това време младите фамилии да харчат най-вече за детски храни в Европа ", разяснява още Мая Манолова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР