Двойник на Шон Конъри с амбиция за общински съветник в

...
Двойник на Шон Конъри с амбиция за общински съветник в
Коментари Харесай

Митьо Пищова отново кандидат за кмет: Ще има война, този път ще се бия със зъби и нокти

Двойник на Шон Конъри с упоритост за общински консултант в Хайредин. Митьо Пищова пък влиза в борбата за кмет на Велико Търново, а градоначалник на село Дондуково, който е работил единствено това в последните 38 години, към този момент ще се качи със ходило по-нагоре и ще бори за поста в Община Брусарци.

Трима участници в конкуренцията за локална власт. В три разнообразни обитаеми места на страната. С три разнообразни ориси и несъмнено с разнообразни цели и визии за ръководството и управата у нас. Всеки от тях показа за предаването "Неделята " на Нова телевизия какво желае да промени и защо се бори.

Румен Савов е химик по обучение, само че е кмет по специалност. Започнал е на 22 години. Управлявал е по този начин, че хората го преизбират 10 пъти да ръководи Дондуково. Тази година се впуска с концепцията да стане кмет на община Брусарци. Признава, че в никакъв случай не е и помислял да работи нещо друго. Вижда в себе си другия кмет, отвън клишето градоначалник.

Такъв кмет като мен надали има. Направо го споделям колкото и да е неточно. Уличното осветяване си го подкрепям самичък, имам си стълба, колан, елементи, оправям си крушките, възвръщам ги. Инкасатор съм на водата - ремонт и отчитане на водомери, събиране на такси, разясни Савов.

Румен Савов споделя, че доста неща е направил за Дондуково, гордостта му е водоснабдяването на селото.

Най-голямото нещо, което сме създали за селото е водоснабдяването преди 18 години, счита той.

Сега в борбата за Община Брусарци - Румен Савов влиза с концепцията също да е потребен, да оказва помощ и да трансформира –към по-добро.

Аз съм индивидът, който може да направи тази смяна тук.Тя е нужна на общината. Няма да ми е елементарно, само че мисля, че в случай че гледаме еднообразно с хората на общината и желаеме да създадем дружно тази смяна, ще се получи, счита Савов.

Той показа, че съвестта му постоянно е чиста, тъй като в никакъв случай не е печелил с машинация и не купува гласовете си.

И в случай че Румен Савов от кмет на село се цели към кметство в община, то една шотландка, родена в Австралия, живееща в Хайредин със фамилията си и съгласно съгражданите си близка на Шон Конъри желае да става общински консултант. Тя обаче отхвърля да е другарка с Конъри.

Това е фамилна, другарска смешка. Забавно нещо, което се повтаря от години. Има фотоси на Шон Конъри на всички места, несъмнено ние сме му огромни почитатели. Той е дипломат на всички шотландци. Понякога хората споделят, че наподобявам на Конъри, показа брачният партньор на Катриона - Чарли Макаули Робъртсън.

Това, че хорската мълва я свързва с шотландския артист може и да е от изгода за Катриона Макензи в борбата ѝ за общинско място в Хайредин. Самата тя не разчита на това. Надява се да стане общински консултант, с цел да е потребна.

Хората тук се усещат подценени, те не получават услугите до които би трябвало да имат достъп, учебното заведение е в неприятно положение, само че учителите са фантастични, показа тя.

Катриона признава, че методът на живот у нас ѝ харесва, хората са прелестни и живеят по този начин, както е било през старите времена. Не ѝ харесва обаче отношението им към околната среда. Споделя, че локалните цапат природата.

Катриона не знае съвсем нищо за българските политици, има вяра че страната ни е направила верния избор с участието си в Европейския съюз и признава, че не може да ръководи България, само че може да помогне на локално равнище.

Моето мото е, че дейностите приказват доста повече от думите. Не е от голяма важност, в случай че не мога да споделям. Аз мога да изляза на открито и да стартира да групирам боклука или да поставям камъни в дупките на пътя, да оказа помощ да има осветяване по улиците. Не ми се постанова да споделям, че ще го направя, просто ще отида и ще го направя, съобщи тя.

Двамата с мъжа ѝ харесват живота, който водят тук, просто желаят да стане още по-добър.

И в случай че една относително дребна община, може да се снабди с общински консултант от Шотландия, то старопрестолната ни столица Велико Търново може да има за градоначалник една от най-колоритните персони. Димитър Василев Маринов, прочут повече като Митьо Пищова, нападна за шести път кметското място в града. И дава обещание друга предизборна акция.

Кампанията няма да бъде с коли. С коли са единствено крадците. Хората, които са крали до момента, имат пари за всичко. Аз ще бъда с моя си кон и с моя си файтон, съобщи Митьо Пищова.

Кампанията си Димитър Маринов ще насочи към старите хора, към бедните, към ромите и сираците. Не приема метода си с кебапчетата и лимонадите за изхабен и има вяра, че ще има балотаж в който той няма да взе участие, може би тъй като в акцията му този път няма да има манекенки, а директория с документи - неприятни обстоятелства за съперниците му.

Ще има война. Пари не ми трябват. Искам да спечелва истината.. Този път се удрям с нокти и зъби. Аз не се боря за кмет. Аз се боря да покажа какво има в досието, съобщи той.

Кога ще излезе наличието на досието Димитър Маринов не сподели. Не споделя и против кого е. Казва единствено, че взе участие в борбата за Търново, с цел да спре кражбите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР